kortfattad..

Nu har jag precis skrivit klart mina arbetsuppgifter. Jag har skrivit veckobrev, gjort interjuvfrågor, lite dokumentationsuppgifter.. så nu blir det inge mer tid framför datorn utan i stället te och getosttoast.:)
Sköt om er!

Beundrare på jobbet:)

Erik har fått lite konkurans...Av Johan 5 år.:) Det började här om dagen då han var kvar sist på gården och väntade på sina föräldrar. Jag slog mig ner på bänken där han satt och började prata med honom. Han berättade en hemlighet, att han hade en drake hemma som var gjord av guld och som på natten, då spöken eller tjuvar kom på besök, började leva och spruta eld. Men under en tid nu var denna drake försvunnen och den lilla pojken trodde att han(draken) blivit bortrövad av tjuvarna.. Jag talade då om för honom att jag trodde att den där gulddraken nog hade gett sig iväg på egen hand då han var övertygad om att pojken nu är så stor att han inte längre behövde honom utan att han själv kunde försvara sig mot spöken och tjuvar..Han förstod poängen och sken upp som en sol. Med ett leende på mina läpparna gick jag hemåt. I dag kom han fram till mig igen och sa -Erica, kommer du ihåg vad vi prata om. Ja, sa jag det är klart! Och föresten, fortsatte han, så har jag skrivit om dig i min dagbok..men bara bra saker! Vilken underbar unge. Jag älskar mitt jobb.
Och ni som klagar på att det inte går att höra oss i hemtelefonen, Erik köpte en ny, fin liten sak idag:) Så nu är det bara att ringa gott folk! Trevlig kväll!

Dubbel lycka!

Jag har verkligen underbara arbetskollegor. Trots att vi var trötta och det blev sent ikväll med mycket planering så har vi så roligt tillsammans!. Och mycket fick ni gjort medans jag var på möte, ni är bäst. Var förbi mitt gamla jobb idag. Roligt att träffa er igen! Emil, vilket tempo jag hade när jag pratade med dig! haha. Det är bara det att det var ett tag sedan vi sågs och så vill man få så mycket sagt på alltför kort tid. Vi bestämde att vi skulle ses och ta en öl/ glas vin.:) Någon sa att jag såg ut att må så bra. Mycket har nog att göra med att jag trivs så bra på mitt nya jobb och så har jag tagit mig ur en jobbig period i våras..Mår verkligen hur bra som helst nu!:)

Eriks bror ska få tvillingar! Fick veta idag.. Så spännande! Dubbel lycka!!

image118

Underbara dig!

Så står han där i dörröppningen, ler det där fantastiska leendet som får mitt hjärta att slå så där galet fort. Kysser mig länge..som om vi varit ifrån varandra alldeles förlänge..:)Tack älskling för de jättefina rosorna!

Välkommen till världen Isidor! Så söt liten kille, 52 cm lång och ca 3600kg. Grattis stolta föräldrar, Marie och Calle!

image117






Restaurangbesök, kräfskiva och tårtkalas

Nu har de sista gästerna precis gått.. Vi har firat E idag också, Våra familjer var här och vi åt supergoda tårtor. Väldigt trevligt! Fast jag måste erkänna att jag är bra seg i dag och gick och små gäspa i smyg:) Var på en supertrevlig kräftkiva som min käraste vän hade ordnat. Sedan firade vi Erik även i fredags med några vänner här hemma och sedan blev det middag på restaurang Landet. Tack underbara er som var där och gjorde kvällen så lyckad! Stor kram till er från oss båda.:) Nu ska vi krypa upp i soffan, blir en film, en läskig.. så vi får se hur mycket jag kommer titta..tur att det fortfarande är ljust ute! Annars får jag väl gömma mig bakom min älskade trygghet..:)
Ha det bäst!




Dansa som om ingen ser dig,
älska som om du aldrig har blivit sårad förut,
sjung som om ingen kan höra dig,
lev som om himlen fanns på jorden


image116



Grattis min prins! 24/8

Grattis på din födelsedag hjärtat! massor av kärlek och kyssar till dig!
image107

image114

Löften

Har tänkt lite på det där med löften som man ger till varandra när man gifter sig. Vad är det egentligen man lovar varandra? Jag menar Till döden skiljer oss åt..känns lite gammalmodigt på något vis..jag vet inte. Det är inte det att jag känner den känslan att jag vill vara med Erik föralltid men kanske på ett lättsammare sätt lova honom det, så jag hittade en liten text, gjorde om den lite grann..:)

Nära dig

Jag vill hålla av dig
utan att hålla fast dig.
Jag vill ha dig
utan att äga dig.
Jag vill älska dig
utan att göra om dig.
Jag vill vara nära dig
utan att kväva dig.
Jag vill ge dig kärlek
utan att ställa krav eller villkor.
Jag vill ge upp mig jämte dig
utan att gå före, utan att sacka efter.
Jag vill vara din kvinna på jorden

 älska dig  nu och föralltid.



image113

Mitt yrkesval

Det finns säkert lika många anledningar till att man blir lärare som det finns lärare. Jag har nog alltid vetat att det var lärare jag ville bli. Jag minns när jag redan som liten körde med mina "elever",(mina barndomsvänner), för i leken ville jag gärna vara fröken:). Men igentligen när jag sökte till högskolan blev mitt första val Socionom, Jag ville hjälpa barn som har det svårt i samhället och förändra deras livsituation. Sedan tänkte jag om, skulle jag klara av detta tunga uppdrag som detta yrke krävde av mig? Just då hade jag fullt upp att hand om mig själv, hitta mig själv..Men det finns ett hjärta och en tanke bakom mitt val att bli lärare. Drivkraften för mig är inte enbart att lära eleverna att det bara finns två sorters styckeindelning och att man bör läsa massa böcker för att bli klok. Snarare är min ambition att bidra till att eleverna hittar motivation. Jag vill få dem att tro på sig själva, få dem att förstå att de kan om de vill och jag vill ge dem ett självförtroende och en styrka att ta med sig ut i livet. Många elever har redan detta med sig men allt för många har det inte, de har blivit svikna för många gånger och vet inte var de har sig själva. Jag vill peppa dem, se dem och motivera dem. Jag vill lär dem att världen inte är svart eller vit och jag vill inte att de någonsin ska ta någon skit. Förhoppningsvis kommer dessa barn när de ska ut i arbetslivet, ut i verkligheten stå med huvudet högt, med god självkänsla samt med ett inre som säger -du klarar allt bara du vill! Det är min önskan..


 

image112


ny familjemedlem

Erik och jag vill båda gärna ha katt men av praktiska själ har vi kommit överens om att vi inte ska ha en ny familjemedlem just nu. Med praktiska själ menar vi med så som städning, den vita soffan, om vi skulle resa, vem tar hand om honom /henne på dagarna osv.. Så ser jag den här lilla sötnosen och blir kär i första ögonkastet! Och helt plötsligt är jag inte så där negativ och känner bara kärlek! Älskling, ska vi ändra oss? Tror jag redan vet ditt svar..



http://djur.feber.se/feber/tag/Kattunge










Trevlig helg:)

Härligt med helg! och så ska det bli fint väder och allt! Nu ropar älsklingen att maten är klar så jag måste avsluta.. Blir lite sugen på att skaffa mig en liten mage när jag såg den här mammaklänningen..hihi nä då, men den var fin och så kan man ju faktiskt ha den fast man inte är gravid:) Köpte två nya klänningar idag, kanske inte nödvändigt men de var så fina och riktiga fynd.:)
kram!

image108
mama stones


Barn om hur barn blir till...

Det är ju så underbart att få ta del av barns egna tankar och funderingar!

-Dom kommer i ett ägg och sen åker dom ut ur pappans snopp och in i mammans mage. Sen växer dom och kommer ut. Det tar kanske 14 dagar. Dom kommer ut genom rumpan. Jag har sett det på TV.
Robin, 5 år

-De bajsas ut av mamman. Innan var det ett ägg. Det hoppade in i mamman från pappan.
Martin, 4 år

-De kommer från mammans mage. De kommer ut från mufflan. Vet inte hur de kommer in.
John, 4,5 år

-Ja, det är frön i pappans, ja här (pekar). Då kommer de genom slidan till mamman. Det frö som kommer först, ja det får bli bebisen. Om två kommer så blir det tvillingar. Sen måste bebisen stanna inne i mamman tills den känner att magen är tillräckligt tjock. Sen får man åka till, vad heter det, BVC. Sen får man ta ut bebisen. Jag vet inte riktigt hur, men man får ta i.
Viktor, 6 år

-Först är man i pappas mage. Sen är man i mammas mage. Sen kommer man ut.
Marcus, 4 år Jämställdhet!:)

-Först så har pappa frön i snoppen, så kommer det till mamma. Då har hon ägg i magen. Det blir kapplöpning. Den som vinner blir bebisen.
Malin, 6 år

-Här bak, genom baken på mamman. Om man blir tjock så kommer det en bebis. Den bara var där hela tiden, liksom.
John, 4,5 år



Någon som sett en försvunnen toalett?

I dag träffade jag mina gamla arbetskollegor:) Roligt att se er igen! Idag fick vi också gå in och titta i vårat blivande hem för första gången! Har tidigare bara tryckt min näsa mot fönstret för att få mig en närmare titt..Har verkligen varit spännande att följa hela utvecklingen..från att ha stått och hoppat på en betong grund till att stå där med tak över huvudet och känna att här vill jag verkligen bo:). Byggkillen som visade oss runt sa att det hade varit inbrott i i några av lägenheterna och att det hade tagit bla en toalett och ett handfat..??. Nu ska jag ta en dusch och sen blir det middag. Får träffa min kära Sussie i morgon!*jätteglad*

image104
eh..okey..


Back to business :)

Nu är jag färdig med alla arbetsuppgifter. Skönt! Ska försöka få med mig prinsen till soffan och mysa med honom framför tvn. Hör att han sitter och pratar med någon i telefonen..:) tror att det blir filmen "Se upp för Dårarna". Har hört att den ska vara rolig. En annan film jag vill rekomendera varmt är the Holiday, om man vill se en kärlekskomedi..Annars föredrar jag mer spännande filmer! I helgen ska vi på kräftskiva. Blir nog våra första kräftor vi intar för i år. Om vi inte hinner med några innan helgen! Ut till Skärgården ska vi och umgås med min älskade syster, vänner och bekanta.Skoj skoj:)



min önskelista:)


hm

klänning 1 asos
Erik skulle verkligen passa i den här skinnjackan!


och den här t-shirten och cardigan..tror han redan har samma cardigan i färgen grå..


Nu måste jag tillbaka till mina arbetsuppgifter:) Ha det bäst!


Fånga dagen!

beskriver lite kort bara om min dag idag. Erik och jag ska se film och fika precis så jag ska vara kortfattad. Hade en jättebra dag på jobbet idag. Det känns som jag kommer trivas här. Hade en kanon föreläsning om barns inflyttande i Förskolan/skolan. I Fredags var jag på utbildning som även den var intressant. Känns som jag får möjlighet att utvecklas vilket är en härlig känsla! Jag har oxå äntligen kommit igång igen med att röra på mig,cykla varje dag och lite jogging på det, superskönt! Min mamma har fått ut mig på stavgång då och då i sommar men annars har det varit lite dåligt med motionen. Många på jobbet tränar på sats och Friskis så nu har Susanne och jag lovat varandra att puscha varandra till träningen:) En på mitt jobb rekomenderade också en tränningslokal som ligger nära oss, ditt vi ska flyttar så kanske jag och Erik tar oss dit tillsammans. Åå, Erik spelar en av mina älskligslåtar i bakgrunden, "Fix you" med Coldplay. Erik har en fantastisk röst och är grym på piano! grym på de flesta instrumment! Ska gå in till honom nu och bara lyssna och njuta!
Vill du också lyssna? gå in på: www.erikengstrom.se




Eriks spelning på Engelen

Vilken kändis dejtar du?

Gjorde ett litet roligt test, det visade sig att mitt resultat blev Martin Stenmark*ler* jag lovar! Jag fuskade inte!
Erik och Tilde  de  Paula passade varandra:) Men det var nära att det blev Lill-Babs oxå hihi

Vill du prova du med?

natti natti

Min söndag

Idag har jag och resten av Sveriges befolkning kändes det som sprungit på ikea. Jag hade valt att gjort någonting annat idag men hade lovat mina kära arbetskollegor att införskaffa nya bokhyllor till jobbet.. Det var det enda vi skulle ha men ni som känner mig så hittar jag alltid något annat skoj och fint att handla;) Ledsen älskling att jag tog sådan tid på mig! puss! Det kändes lite skönt när vi sedan åkte till Bromma och hälsa på och Jenny säger-Va snabba ni var!:)
Vi hann också åka förbi husbygget och det såg fint ut! De första som ska flytta dit flyttar redan om två veckor! Och snart är det våran tur! Nu har äntligen Jeanette kommit hem! Vi har åkt om varandra i sommar men nu gumman, nu blir det andra bullar haha!
Trevlig kväll på er!



Sommarbilder

Lite bilder från sommaren hos Eriks föräldrar. Längtar redan tillbaka!



Världens bästa pappa!

Jag har verkligen världens bästa pappa! Helt underbar!Love you!







image86

Morgon stund har guld i mun

Läste om en tjej som beskrev sin morgonstund med sin kille och tyckte det var lite kul:)
Citerat av tjejen:

Att vakna upp med x är en upplevelse i sig. Det brukar börja med att han gnäller, som en strypt hundvalp ungefär,
Efter det kommer en arm över på mig eller där han ligger på sin sida av sängen. en hand som letar sig fram under täcket, gudarna vet vad den vill. Han blir väldigt störig vid det här laget.
När vi går upp kommer den ena rapen efter den andra, eller ja "hickningar", som han själv väljer att kalla det. Han går på toa, tvättar ansiktet och sätter sig sedan vid datorn.
Allt lugnt so far, bara en liten "hickning" då och då. Men nu, nu vet jag att stunden börjar närma sig.
Det börjar som ett svagt, falskt, hummande, som snart går över i ett olyssningsbart brölande. Jag har ingen aning om vilka låtar det är han försöker sjunga eller om det är egenkomponerat.
Han fortsätter inne i köket där han gör sin frukost och diskar, alltid med ett farligt skramlande samtidigt, jag tror att det ska föreställa hans instrument.
Därefter förbereder han sitt bad - han brukar passa på att utföra en mycket "smickrande", taktlös, nakendans vid det här laget - det är moves utom denna värld. När han äntligen lägger sig i badet vet jag att allt är över - nu kan jag få lugn och ro och jag drar ett djupt andetag av lättnad...


Tanke..

I morgon är en ny dag med nya möjligheter och med nya erfarenheter av livet!

Grattis Gustav!!




Idag blir Gustav hela 21 år! En stor kram från mig:)

älskling...

älskling kan inte vara utan dig..
ditt fina leende,
ditt mjuka hår,
din underbara kropp,
dina otroligt vackra ögon,
dina lena händer
din mjuka läppar...
hela du är så underbar.
Och det är så underbart när du håller om mig när du sover...som om du inte vill förlora mig i dina drömmar..
Och när vi vaknar upp brevid varandra känner jag hur varm jag blir i hela kroppen..
Vill alltid vakna upp med dig..



Ångest som försvann

Min första dag på jobbet kunde inte bli bättre! Härliga barn och trevlig och rolig personal. Friade med att baka blåbärsmuffins med Erik som jag hade med mig:). Har läst en kanonbra artikel där det stå att man ska fira sin första dag på jobbet efter sin sommarsemester för att förebygga den ångest många kan känna. Jag var en av de som kände av ångest när jag låg där på klipporna på Väddö med Erik och solen sken i söndags och tänkte att klockan 8 på morgonen, dagen efter, ja då ska jag vara på jobbet. Och Erik som skulle ligga kvar i vår sköna säng(som man verkligen uppskattar sjukt mycket nu när man har rest runt lite och provat på andra sängar:)) efter som han har några dagar till ledigt..Men nu känns allt riktigt bra då jag tänker på alla härliga augustihelger vi nu har framför oss.:) Har redan hunnit boka upp oss på massor av skoj:) Nästa helg åker vi till Riddön då min syster ska ha kräftskiva och helgen därefter blir det ett par dagar i Sigtuna då vi ska på Calles 30 års fest och fira Eriks födelsedag dagen efter.
Ha en mysig kväll!



image59

RSS 2.0